Garceni.

DICTATUL DE LA BRUXELLES

DICTATUL DE LA BRUXELLES

DICTATUL DE LA BRUXELLES

La 10 februarie 1947, delegatia Guvernului roman semneaza, la Paris, Tratatul de pace cu Puterile Aliate si Asociate. Romaniei i se recunosc drepturile legitime asupra Transilvaniei de Nord si i se impune plata unor despagubiri, in contul reparatiilor de razboi.
De partea aliatilor erau Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Uniunea Sovietica, Polonia, Grecia, Iugoslavia si Cehoslovacia)
De partea aliatilor infranti ai Axei se aflau Italia, Romania, Ungaria, Bulgaria, Finlanda si Slovacia.
Regionalizarea si modificarea Constitutiei , au ca punct final distrugerea romaniei , inremediabil !
Daca esti putin atent , iti dai seama de ticalosia pusa la cale de antiromani .
O regiune cu capitala , are autonomie anticipata , este previzibil !
Care tara din lume si din toate timpurile au mai avut sau au mai multe capitale ?
Dezmenbram Tara pentru care au luptat mosii si stramosii nostri secole de-a rindul ?
In zilele de 10 si 15 martie a.c. s-au desfasurat numeroase adunari publice organizate de Ungaria si U.D.M.R. pe teritoriul Romaniei unde s-a cerut autonomia teritoriala a Ardealului si anularea Tratatului de la Trianon, din 4 iunie 1920. Premierii Ungariei si Romaniei le-au transmis participantilor la actiunile antiromanesti, din 15 martie a.c., mesaje de felicitare pentru uciderea de catre unguri a peste 40.000 de romani
Regele Mihai, Tismaneanu, Goma, printre semnatari Declaratiei de la Budapesta pentru Autonomia Transilvaniei - DOCUMENT al Tradarii
"DIKTATUL DE LA BRUXELLES VA FI IN ANUL 2014 ?!"
"In anul 2013, romanii se pregatesc sa sarbatoreasca 95 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia, de la infaptuirea Romaniei Mari.
Ungaria si ungurii de pretutindeni, mai ales cei care sunt cetateni ai Statului Roman, actioneaza uniti pentru ca aceasta sa fie ultima mare sarbatoare romaneasca in Ardeal si pentru pregatirea argumentelor credibile care sa stea la baza Diktatului de la Bruxelles, pe care spera sa-l obtina in anul 2014.
Marea majoritate a ungurilor din Ungaria si de pretutindeni au primit gratuit cartea "Ardealul-trecut si viitor", scrisa de catre Endre Bajksy-Zsilinszky (deputat in Parlamentul Ungariei, in timpul regentei lui Horthy), publicata in anul 1944 in Elvetia, in limba engleza, carte care a fost tradusa de presedintele Republicii Ungaria, Arpad Goncz, in anul 1991, fiind tiparita la Budapesta, cu sprijinul Ministerului Culturii. Presedintele Ungariei a recomandat astfel cartea: "Destinata sa ajunga in mainile tuturor ungurilor cu simtul raspunderii, volumul este, in zilele noastre, o lectura recomandata intregului popor." Cartea este scrisa impotriva Poporului Roman si Statului National Unitar Roman. Ea reflecta ambitiile imperialiste ale Ungariei si nazuintele hungarismului, precum si sentimentele de ura si dispret fata de romani. In "Introducere" la cartea "Ardealul-trecut si viitor", presedintele Ungariei a scris urmatoarele:
-"Pretentia romanilor asupra Ardealului poate fi sustinuta doar de un singur argument: numarul mai mare al populatiei, mai exact de majoritatea etniei romane."
ARDEALUL IN DICTATUL DE LA BRUXELLES
Atasarea Ardealului la Ungaria este un subiect discutat tot mai des in ultima vreme atit la nivel european, dar si in Romania. Pe toate canalele media apar tot felul de stiri referitoare la acest subiect insotite de argumente mai mult sau mai putin credibile. Dictatul de la Bruxelles ce se vrea adoptat in 2014 pune pe ginduri pe orice roman get beget. Ungaria si ungurii de pretutindeni, mai ales cei care sint cetateni ai Statului Roman, actioneaza uniti si pregatesc argumente credibile care sa stea la baza Dictatului de la Bruxelles, pe care spera sa-l obtina in anul 2014.
Cartea ,,Ardealul- trecut si viitor"
Marea majoritate a ungurilor de pretutindeni au primit gratuit cartea ,,Ardealul-trecut si viitor", scrisa de catre Endre Bajksy-Zsilinszky (deputat in Parlamentul Ungariei, in timpul regentei lui Horthy), publicata in anul 1944 in Elvetia, in limba engleza, tradusa de presedintele Republicii Ungaria, Arpad Goncz, in anul 1991, tiparita la Budapesta, cu sprijinul Ministerului Culturii. Presedintele Ungariei a recomandat astfel cartea: In "Introducere" la cartea "Ardealul-trecut si viitor", presedintele Ungariei a scris urmatoarele:
-,,Pretentia romanilor asupra Ardealului poate fi sustinuta doar de un singur argument: numarul mai mare al populatiei, mai exact de majoritatea etniei romane."
-"Problema ardeleana o putem rezolva odata pentru totdeauna in mod corespunzator", adica prin cresterea artificiala a numarului ungurilor din Ardeal, ca urmare a acordarii cetateniei ungare la romanii get-beget, de pe tot cuprinsul Romaniei.
Fragmente din cartea tradusa pe presedintele Ungariei

-"Crearea Romaniei Mari s-a facut sub conducerea lui Ion Bratianu, un escroc international de mare talent"... prin "acceptarea principiului etnic." (pag.82)
-"In ceea ce priveste Ardealul, exista o singura alternativa: natiunea ungara-inainte si dupa Tratatul de la Trianon - tine in modul cel mai ferm la dreptul ei de proprietate asupra intregului Ardeal. Nu va exista niciodata o generatie de unguri dispusa sa renunte la acest sfant drept istoric. Natiunea ungara este gata ca in orice clipa sa ia arma in mana pentru a-si exercita acest drept, sacrificandu-si chiar viata in lupta, fiindca -"Daca majoritatea romaneasca din Ardeal si-ar impune cu forta vointa in cadrul autonomiei ardelene, va trebui sa se recurga la mijloace artificiale pentru a zadarnici dominatia majoritatii romanesti." (pag.101-102)
-"Intr-o singura problema nu putem face concesii: Ardealul in intregimea lui - ca o unitate intangibila - trebuie repus sub stapanirea Sfintei Coroane Ungare." (pag.110)
Predictiile Parintelui Arsenie Boca
Parintele Arsenie Boca spunea: "Ungurii vor mai mult decat Ardealul." Se stie ca, Ungaria actioneaza pentru rapirea unor teritorii din Slovacia, Serbia si Ucraina. Aceste trei tari au rapuns cu fermitate la pretentiile si programele revizioniste ale Ungariei. Singura tara unde iredentismul unguresc zburda in voie este Romania. Multi dintre conducatorii partidelor politice romanesti si dintre manipulatorii de opinie se fac ca nu inteleg de ce, in luna februarie a.c., a inceput asa-zisul "razboi al steagurilor" intre Ungaria si Romania. Este vorba despre steagul secuiesc, "fabricat" de unguri si amplasat ilegal, tot de catre maghiari, pe institutiile Statului Roman, din judetele Covasna, Harghita si Mures, precum si pe o primarie a unui district din Budapesta.
UDMR: Nu exista minoritatea secuiasca
Conform Legii nr.282 din 24 octombrie 2007 pentru ratificarea Cartei Europene a limbilor regionale sau minoritate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.752 din 6 noiembrie 2007, la art.2 sint inscrise urmatoarele 20 de limbi minoritare folosite pe teritoriul Romaniei: limba albaneza; limba armeana; limba bulgara; limba ceha; limba croata; limba germana; limba greaca; limba italiana; limba idis; limba macedoneana; limba maghiara; limba poloneza; limba romani; limba rusa; limba ruteana; limba sarba; limba slovaca; limba tatara; limba turca; limba ucrainiana." La art. 3 din Legea nr.282/2007 se precizeaza ca: "In intelesul prezentei legi, limbile minoritare sau regionale sint limbile minoritatilor nationale." Asadar, legal, nu exista in Romania limba secuiasca si nici minoritate secuiasca. La dezbaterea proiectului acestei legi in Senatul Romaniei, in luna octombrie 2007, din partea Partidului Romania Mare s-a depus si sustinut un amendament prin care s-a propus sa fie inscrisa si limba secuiasca si minoritatea secuilor in textul final al legii. Atunci, liderii U.D.M.R. au declarat in Senat ca in Romania nu exista secui si nici minoritate secuiasca. Dupa colonizarea secuilor in Ardeal, in secolul XII in partile Bihorului si Tarnavelor, iar in secolul XIII in interiorul curburii Carpatilor, ei au adoptat pe steagul lor trei simboluri heraldice preluate de la geto-daci, respectiv: soarele, semiluna si lupul dacic. Ungurii, fara sa aiba niciun mandat din partea secuilor, au "fabricat" in numele lor un steag secuiesc, de pe care au eliminat lupul dacic, semn al continuitatii geto-dacilor si romanilor in Romania. La recensamintele populatiei din anul 2002 si 2011 s-au declarat secui sub 500 de persoane, respectiv sub 300. .
Evenimente istorice despre Ardeal
Pentru a fi intelese mai usor obiectivele si actiunile Ungariei si iredentismului maghiar din anul 2013 si 2014 trebuie reamintite, cel putin, urmatoarele evenimente istorice:
- .In timpul Revolutiei de la 1848-1849, revolutionarii unguri si Ungaria au avut ca obiectiv prioritar anexarea Ardealului. Atunci, ungurii au ucis peste 40.000 de romani si au incendiat 300 de sate romanesti, cu tot cu biserici si manastiri.
- Marea Unire de la Alba-Iulia, de la 1 Decembrie 1918, nu a fost recunoscuta niciodata de catre Ungaria si de organizatiile etnicilor unguri din Romania.
- In anul 1919, Ungaria cu sprijinul Uniunii Sovietice a inceput un razboi impotriva Romaniei pentru a ocupa Ardealul. Atunci, Armata Romana a castigat razboiul si a ocupat Budapesta, in 4 august 1919.
- La 30 august 1940, cu sprijinul Germaniei si Italiei fasciste, prin Dictatul de la Viena, Ungaria a obtinut o parte din Ardealul de Nord-Vest. In perioada septembrie 1940-octombrie 1944, armata amiralului fara flota Horthy Miklos, sprijinita de localnicii unguri, a savarsit numeroase atrocitati impotriva romanilor si evreilor si a trimis in lagarele de exterminare din Germania peste 157.000 de evrei. Pana acum, Ungaria a cerut scuze publice Israelului s Slovaciei pentru crimele savarsite in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, impotriva evreilor si slovacilor, angajandu-se sa plateasca despagubiri. Niciodata, Ungaria nu a recunoscut antrocitatile savarsite impotriva romanilor si nu a cerut scuze publice poporului roman.
- Dupa 21 decembrie 1989 au inceput atrocitatile savarsite de unguri impotriva romanilor in judetele Covasna, Harghita si Mures. Adevarul istoric se regaseste in Raportul HAR-COV al Parlamentului Romaniei, din anul 1991, pentru care s-a primit interdictie de a fi dezbatut si aprobat la Bucuresti.
- In martie 1990, la Targu-Mures s-au inregistrat lupte de strada soldate cu morti si raniti. Este celebru cazul Eroului Mihaila Cofariu, mutilat pe viata. Statul Roman nu i-a pedepsit pe vinovatii acelui martie negru, unii dintre ei fugind in Ungaria.
- In perioada 1992-2012, in Camera Deputatilor, conform art.62, alin.2 din Constitutia Romaniei, nu a existat niciun deputat din partea minoritatii secuiesti, deoarece aceasta nu exista legal in tara noastra.

Solutiile unguresti
Vor deveni majoritari in Ardeal printr-un nou Dictat, de data aceasta de la Bruxelles, prin dobandirea a peste 50% din proprietatile imobiliare aflate in Ardeal pe calea retocedarilor in natura si a cumpararilor de terenuri agricole si paduri. La toate acestea se adauga apropiata votare in Camera Deputatilor a modificarilor si completarilor la Legea minelor, Legea nr.85/2003 (votata in unanimitate in Senat, la 27 octombrie 2009), in baza careia titularii licentelor de exploatare a bogatiilor naturale (din care, in Ardeal peste 80% au fost date la unguri) ii vor expropria pe romani, inclusiv prin intermediul instantelor judecatore?ti. De asemenea, prin includerea de catre Guvernul Ponta II, printre prioritatile legislative, a proiectului de lege privind statutul minoritatilor nationale.
Acordarea de cetatenie maghiara si de pasapoarte pe banda rulanta romanilor este scopul Ungariei de a-si creste numarul cetatenilor din Ardeal. Pe surse, s-a aflat ca sint peste 2,5 milioane de cetateni romani care au obtinut dubla cetatenie in Ungaria. Panain toamna anului 2014 se actioneaza pentru acordarea cetateniei ungare pentru cel putin inca doua milioane de romani. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles sa constate, pe baza de acte de identitate si pasapoarte, ca in Ardeal sint 4-5 milioane de cetateni unguri. In acest context, nu trebuie uitat faptul ca in majoritatea localitatilor din Covasna, Harghita si Mures au fost organizate referendumuri locale vizand obtinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Toate documentele referitoare la aceste referendumuri locale au fost depuse la organismele europene de la Bruxelles. Conducerea Romaniei n-a prezentat public nicio atitudine.

Premierul Ungariei, implicat direct in acordarea dublei cetatenii
In paralel cu scandalul steagurilor asa-zise secuiesti, provocat de catre Ungaria si sustinut de UDMR, de la inceputul lunii februarie a.c., primul-ministru Orban Viktor adreseaza zilnic, prin Posta Romana, zeci de mii de scrisori catre cetatenii romani, mai ales pentru cei care locuiesc in judetele din Ardeal. Pe plic, la expeditor apare stema Ungariei Mari, numele premierului Ungariei, Orban Viktor si urmatoarea adresa: Budapest, Kossuth ter 1-3, 1055 UNGARY. Scrisorile au textul numai in limba ungara, cu scopul de a-i batjocori pe romanii get-beget care au dobandit cetatenia si pasaportul din partea Ungariei, fara sa cunoasca limba acestei tari. Scrisorile din partea premierului Ungariei, Orban Viktor, sunt adresate si distribuite atat etnicilor unguri din Romania, cat mai ales romanilor din Ardeal. Premierul Orban ii saluta, in scrisoarea sa, pe noii cetateni ai Ungariei si se plange ca pe unguri i-a imprastiat in lume istoria secolului XX, dupa Tratatul de la Trianon. Primul-ministru Orban ii asigura pe destinatari ca se vor organiza mai bine pentru a realiza Ungaria Mare si ca vor contribui impreuna la viitorul natiunii ungare. Primul-ministru al Ungariei ii instiinteaza pe destinatari ca statul ungar a hotarat ca in viitor, in mod organizat, sa trimita scrisori de informare care sa ajute la integrarea lor in actiunile care vizeaza "alcatuirea destinului Ungariei".
In scrisoarea sa, primul-ministru al Ungariei ii felicita pe cetatenii romani, adica pe cei peste 2,5 milioane care au primit gratuit si cetatenia ungara, inclusiv pasaportul. A uitat, in mod deliberat, sa le scrie ca acordarea cetateniei statului ungar urmareste modificarea artificiala a componentei etnice in Ardeal, astfel incat in anul 2014, prin Dictatul de la Bruxelles, sa se treaca la aplicarea principiului autodeterminarii popoarelor, dupa ce inca peste 2 milioane de romani vor dobandi cetatenia ungara, fara a fi obligati sa cunoasca limba ungara.
Premierul Orban precizeaza ca va fi folosita aceasta posibilitate de catre Ungaria.
Precizez ca, in scrisoarea sa, premierul Orban si presedintele FIDES nu pomeneste nimic despre alegerile din Ungaria din 2014. Numai la Bucuresti, unii care se cred lideri politici si formatori de opinie au cazut in capcana intinsa de consilierul ungur al primului-ministru al Romaniei.
In timp ce premierul Ungariei, Orban Viktor, trimite milioane de scrisori cetatenilor romani, premierul Romaniei, Victor Ponta, nici nu scrie, nici nu vorbeste si nici nu actioneaza pe tema actiunilor diabolice ale ungurilor de pretutindeni, in frunte cu Guvernul de la Budapesta, avand ca obiectiv anexarea Ardealului.
http://www.condeiulardelean.ro/articol/premierul-ungariei-implicat-direct-acordarea-dublei-cetatenii
Ungurii militeaza pentru DIKTATUL de la Bruxelles, prin care vor obtinerea Ardealului.
Romanii tradatori ii ajuta , cersind cetatenia maghiara
In zilele de 10 si 15 martie a.c. s-au desfasurat numeroase adunari publice organizate de Ungaria si U.D.M.R. pe teritoriul Romaniei unde s-a cerut autonomia teritoriala a Ardealului si anularea Tratatului de la Trianon, din 4 iunie 1920. Premierii Ungariei si Romaniei le-au transmis participantilor la actiunile antiromanesti, din 15 martie a.c., mesaje de felicitare pentru uciderea de catre unguri a peste 40.000 de romani si incendierea a 300 de sate romanesti in timpul Revolutiei de la 1848-1849.
In anul 2013, romanii se pregatesc sa sarbatoreasca 95 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia, de la infaptuirea Romaniei Mari.
Ungaria si ungurii de pretutindeni, mai ales cei care sunt cetateni ai Statului Roman, actioneaza uniti pentru ca aceasta sa fie ultima mare sarbatoare romaneasca in Ardeal si pentru pregatirea argumentelor credibile care sa stea la baza Diktatului de la Bruxelles, pe care spera sa-l obtina in anul 2014.
Marea majoritate a ungurilor din Ungaria si de pretutindeni au primit gratuit cartea "Ardealul-trecut si viitor", scrisa de catre Endre Bajksy-Zsilinszky (deputat in Parlamentul Ungariei, in timpul regentei lui Horthy), publicata in anul 1944 in Elvetia, in limba engleza, carte care a fost tradusa de presedintele Republicii Ungaria, Arpad Goncz, in anul 1991, fiind tiparita la Budapesta, cu sprijinul Ministerului Culturii. Presedintele Ungariei a recomandat astfel cartea: "Destinata sa ajunga in mainile tuturor ungurilor cu simtul raspunderii, volumul este, in zilele noastre, o lectura recomandata intregului popor." Cartea este scrisa impotriva Poporului Roman si Statului National Unitar Roman. Ea reflecta ambitiile imperialiste ale Ungariei si nazuintele hungarismului, precum si sentimentele de ura si dispret fata de romani. In "Introducere" la cartea "Ardealul-trecut si viitor", presedintele Ungarie a scris urmatoarele:
- "Pretentia romanilor asupra Ardealului poate fi sustinuta doar de un singur argument: numarul mai mare al populatiei, mai exact de majoritatea etniei romane."
- "Problema ardeleana o putem rezolva odata pentru totdeauna in mod corespunzator", adica prin cresterea artificiala a numarului ungurilor din Ardeal, ca urmare a acordarii cetateniei ungare la romanii get-beget, de pe tot cuprinsul Romaniei.
Cartea talmacita de Arpad Goncz cuprinde programul agresiv, revizionist si razboinic al Ungariei. Presedintele Arpad Goncz prezinta proiectele Ungariei cu privire la destinul Ardealului, proiecte de o importanta primordiala pentru unguri. Din cartea "Ardealul-trecut si viitor" prezentam cateva fragmente edificatoare:
- "Crearea Romaniei Mari s-a facut sub conducerea lui Ion Bratianu, un escroc international de mare talent"... prin "acceptarea principiului etnic."
- "In ceea ce priveste Ardealul, exista o singura alternativa: natiunea ungara-inainte si dupa Tratatul de la Trianon - tine in modul cel mai ferm la dreptul ei de proprietate asupra intregului Ardeal. Nu va exista niciodata o generatie de unguri dispusa sa renunte la acest sfant drept istoric. Natiunea ungara este gata ca in orice clipa sa ia arma in mana pentru a-si exercita acest drept, sacrificandu-si chiar viata in lupta, fiindca fara Ardeal nu poate sa existe un stat ungar, nicio misiune ungara si nici viata ungureasca
- "Daca majoritatea romaneasca din Ardeal si-ar impune cu forta vointa in cadrul autonomiei ardelene, va trebui sa se recurga la mijloace artificiale pentru a zadarnici dominatia majoritatii romanesti." (pag.101-102)
- "Intr-o singura problema nu putem face concesii: Ardealul in intregimea lui - ca o unitate intangibila - trebuie repus sub stapanirea Sfintei Coroane Ungare." (pag.110)
Parintele Arsenie Boca spunea:
"Ungurii vor mai mult decat Ardealul." Se stie ca, Ungaria actioneaza pentru rapirea unor teritorii din Slovacia, Serbia si Ucraina. Aceste trei tari au raspuns cu fermitate la pretentiile si programele revizioniste ale Ungariei. Singura tara unde iredentismul unguresc zburda in voie este Romania.
Multi dintre conducatorii partidelor politice romanesti si dintre manipulatorii de opinie se fac ca nu inteleg de ce, in luna februarie a.c., a inceput asa-zisul "razboi al steagurilor" intre Ungaria si Romania. Este vorba despre asa-zisul steag secuiesc, "fabricat" de unguri si amplasat ilegal, tot de catre maghiari, pe institutiile Statului Roman, din judetele Covasna, Harghita si Mures, precum si pe o primarie a unui district din Budapesta.
Conform Legii nr.282 din 24 octombrie 2007 pentru ratificarea Cartei Europene a limbilor regionale sau minoritate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.752 din 6 noiembrie 2007, la art.2 sunt inscrise urmatoarele 20 de limbi minoritare folosite pe teritoriul Romaniei: limba albaneza; limba armeana; limba bulgara; limba ceha; limba croata; limba germana; limba greaca; limba italiana; limba idis; limba macedoneana; limba maghiara; limba poloneza; limba romani; limba rusa; limba ruteana; limba sarba; limba slovaca; limba tatara; limba turca; limba ucrainiana." La art. 3 din Legea nr.282/2007 se precizeaza ca: "In intelesul prezentei legi, limbile minoritare sau regionale sunt limbile minoritatile nationale." Este evident ca, legal si faptic nu exista limba secuiasca si nici minoritate secuiasca in Romania! Dupa colonizarea secuilor in Ardeal, in secolul XII in partile Bihorului si Tarnavelor, iar in secolul XIII in interiorul curburii Carpatilor, ei au adoptat pe steagul lor trei simboluri heraldice preluate de la geto-daci, respectiv: soarele, semiluna si lupul dacic. Ungurii, fara sa aiba niciun mandat din partea secuilor, au "fabricat" in numele lor un asa-zis steag secuiesc, de pe care au eliminat lupul dacic, semn al continuitatii geto-dacilor si romanilor in Gradina Maicii Domnului. Aceasta carpa ungureasca au amplasat-o ilegal pe unele institutii publice din judetele Covasna, Harghita si Mures. Nimeni nu-i intreaba pe unguri de ce nu au facut tentative si pentru alte asa-zise tinuturi secuiesti in Bihor si pe Tarnave.
La recensamintele populatiei din anul 2002 si 2011 s-au declarat secui sub 500 de persoane, respectiv sub 300. Numai niste nebuni cu acte in regula ar putea sa creada ca 300 de secui, de toate varstele, ar fi in stare sa infiinteze un asa-zis tinut secuiesc, cu parlament si guvern propriu, cu armata, politie si jandarmerie, cu justitie proprie, cu administratii locale proprii in judetele Covasna, Harghita si Mures, cu ambasade proprii.
Pentru a fi intelese mai usor obiectivele si actiunile Ungariei si iredentismului maghiar din anul 2013 si 2014 trebuie reamintite, cel putin, urmatoarele evenimente istorice:
1. In timpul Revolutiei de la 1848-1849, revolutionarii unguri si Ungaria au avut ca obiectiv prioritar anexarea Ardealului. Atunci, criminalii si teroristii unguri au ucis peste 40.000 de romani si au incendiat 300 de sate romanesti, cu tot cu biserici si manastiri.
2. Marea Unire de la Alba-Iulia, de la 1 Decembrie 1918, nu a fost recunoscuta niciodata de catre Ungaria si organizatiile etnicilor unguri din Romania. Ungaria si ungurii de pretutindeni nu recunosc Unirea si nici documentele adoptate la Alba-Iulia. Insultand inteligenta romanilor, ungurii si cozile de topor romanesti se agata de unele texte din Declaratia de la Alba-Iulia care s-a aplicat minoritatilor etnice din Romania, celor care au recunoscut Romania Mare.
3. In anul 1919, Ungaria cu sprijinul Uniunii Sovietice a inceput un razboi impotriva Romaniei pentru a ocupa Ardealul. Atunci, Armata Romana a castigat razboiul si a ocupat Budapesta, in 4 august 1919.
4. La 30 august 1940, cu sprijinul Germaniei si Italiei fasciste, prin Diktatul de la Viena, Ungaria a obtinut o parte din Ardealul de Nord-Vest. In perioada septembrie 1940 - octombrie 1944, armata amiralului fara flota Horthy Miklos, sprijinita de localnicii unguri, a savarsit numeroase atrocitati impotriva romanilor si evreilor (in zeci de localitati) si a trimis in lagarele de exterminare din Germania peste 157.000 de evrei. Pana acum, Ungaria a cerut scuze publice Israelului si Slovaciei pentru crimele savarsite in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, impotriva evreilor si slovacilor, angajandu-se sa plateasca despagubiri. Niciodata, Ungaria nu a recunoscut antrocitatile savarsite impotriva romanilor si nu a cerut scuze publice Romaniei si Poporului Roman!
5. Dupa 21 decembrie 1989 au inceput atrocitatile savarsite de unguri impotriva romanilor in judetele Covasna, Harghita si Mures. In paralel, a continuat separatismul pe criterii etnice (mai ales in scoli) si alungarea a zeci de mii de romani din cele trei judete. Adevarul istoric se regaseste in Raportul HAR-COV al Parlamentului Romaniei, din anul 1991, pentru care s-a primit interdictie de a fi dezbatut si aprobat la Bucuresti.
6. In martie 1990, la Targu-Mures, Ungaria impreuna cu numeroasele organizatii ale etnicilor unguri din Romania au incercat, in forta, sa rupa Ardealul din Vatra Stramoseasca multimilenara. Este meritul Uniunii Vatra Romaneasca si al romanilor din judetul Mures ca au reusit sa zadarniceasca aceasta noua actiune revizionista a Ungariei. Atunci, bestiile unguresti au folosit impotriva romanilor un arsenal bogat si diversificat format din: lanturi, rangi de fier, bate, sule, cutite si pungi cu sare pe care au aruncat-o in ochii romanilor. Din randurile romanilor au fost mai multi morti si numerosi raniti. Este celebru cazul Eroului Mihaila Cofariu, mutilat pe viata de bestiile unguresti. Statul Roman a uitat de urmasii celor omorati de unguri la Targu-Mures si de cei raniti de criminalii unguri, care nu zac in puscarie. Mai multi dintre criminalii de la Targu-Mures, din acel martie negru, au fugit in Ungaria.
7. In perioada 1992-2012, in Camera Deputatilor, conform art.62, alin.2 din Constitutia Romaniei, nu a existat niciun deputat din partea minoritatii secuiesti, deoarece aceasta nu exista legal in tara noastra.
8. Asa-zisul steag secuiesc este de fapt o carpa ungureasca, de pe care a fost inlaturat lupul dacic care confirma continuitatea geto-dacica si romaneasca in Ardeal, in vatra vechii Europe. Ministrul de Interne, domnul Radu Stroe si ministrul Apararii Nationale, domnul Mircea Dusa, au declarat public la televiziune, in ziua de 10 februarie a.c., ca pretinsul steag secuiesc este ilegal, iar amplasarea lui pe institutiile publice din Romania incalca dispozitiile legale cuprinse in Legea nr.75/1994 privind arborarea drapelelor pe teritoriul Romaniei. In realitate adevaratul steag secuiesc a ramas un obiect de muzeu. Secuii au avut o origine turco-avara si au fost deznationalizati de catre unguri. Asa-zisul steag secuiesc, inventat si finantat de la Budapesta, este un simbol al statalitatii Ungariei. El semnifica, acolo unde este arborat sau purtat la manifestari publice, apartenenta acelui teritoriu la Ungaria.
Poporul Roman, crestin ortodox, iarta dar nu uita atrocitatile savarsite de unguri!
Sunt cunoscute, romanilor, mai ales locuitorilor din Ardeal, megalomania ungureasca, sentimentele ungurilor de dominatie, dusmanie si dispret fata de romani. Aroganta si obraznicia ungurilor a dat, din nou, in clocot, in februarie a.c. De ce? Unii neajutorati mintal care apar la emisiuni televizate, in loc sa stea la balamuc, sustin ca declaratiile antiromanesti ale oficialitatilor de la Budapesta, ale ambasadorului Ungariei la Bucuresti si ale liderilor ungurilor din Romania au legatura cu viitoarele alegeri din tara vecina si neprietena care vor avea loc in anul 2014 sau 2015. Cu totii mint de ingheata apele, dar sunt bine platiti ca avocati ai ungurilor. Din pacate, Iuda are multi urmasi in Romania.
Care este adevarul? Conducatorii Ungariei si ai etnicilor unguri din Romania sunt convinsi ca au ajuns foarte aproape de momentul dezmembrarii teritoriale a Romaniei si al anexarii Ardealului, in mod pasnic, printr-un nou Diktat, de data aceasta de la Bruxelles. Cum? Prin obtinerea, prin mijloace artificiale (cum i-a invatat fostul presedinte Arpad Goncz, al Ungariei) a unei majoritati unguresti in Ardeal si prin dobandirea a peste 50% din proprietatile imobiliare aflate in Gradina sau Cetatea Domnului (Ardeal) pe calea retocedarilor in natura (foarte multe bazate pe acte false) si a cumpararilor de terenuri agricole si paduri. La toate acestea se adauga apropiata votare in Camera Deputatilor a modificarilor si completarilor la Legea minelor, Legea nr.85/2003 (votata in unanimitate in Senat, la 27 octombrie 2009), in baza careia titularii licentelor de exploatare a bogatiilor naturale (din care, in Ardeal peste 80% au fost date la unguri) ii vor expropria pe romani printr-o procedura diabolica si extrem de rapida, inclusiv prin intermediul instantelor judecatoresti. Increderea ungurilor in obtinerea autonomiei teritoriale a Ardealului a fost sporita prin includerea de catre Guvernul Ponta II, printre prioritatile legislative, a proiectului de lege privind statutul minoritatilor nationale. Acest statut, sustin liderii U.D.M.R., va facilita autonomia teritoriala a Ardealului.
Se stie ca, Ungaria are un interes major pentru ca Romania sa nu intre nici in anul 2013 in spatiul Schengen si actioneaza in aceasta directie, cu sprijinul Olandei, Finlandei si Germaniei. Ca urmare, romanii get-beget accepta acordarea, cu multa generozitate si in mod gratuit, a cetateniei si pasaportului din partea Ungariei, fara sa cunoasca limba ungara, Constitutia si imnul, istoria si geografia acestei tari. Pe cale de consecinta, romanii care obtin si cetatenia Ungariei se pot angaja usor in toate tarile Uniunii Europene, fara niciun fel de restrictii. Mai nou,pensionarii romani get-beget care cer si obtin cetatenia ungara beneficiaza de pensie din partea Ungariei, pensie care este de doua, trei ori mai mare decat pensia din Romania, la care sunt obligati sa renunte. Pe surse, s-a aflat ca sunt peste 2,5 milioane de cetateni romani care au obtinut dubla cetatenie in Ungaria. Zilnic se duc in Ungaria mii de romani, in cele 920 de localitati, pentru a dobandi cetatenia acestei tari si pasaportul unguresc. Actiunea diabolica de acordare a cetateniei ungare pentru romanii get-beget constituie un precedent foarte periculos pentru Uniunea Europeana, dar pentru Guvernul Ungariei este prioritatea numarul unu. Pana in toamna anului 2014 se actioneaza pentru acordarea cetateniei ungare pentru cel putin inca doua milioane de romani. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles sa constate, pe baza de acte de identitate si pasapoarte, ca in Ardeal sunt 4-5 milioane de cetateni unguri. Apoi cer autonomia teritoriala a acestei provincii istorice romanesti, prin aplicarea principiului autodeterminarii popoarelor.
Asa-zisul razboi al steagurilor, din luna februarie a.c., declansat de Guvernul de la Budapesta face parte din programul Ungariei de internationalizare a problemei Ardealului, cu scop final anexarea la Ungaria a acestui Sfant Pamant Romanesc. Orice roman, cu mintea limpede, realizeaza ca exista o legatura artificiala intre Ungaria si asa-zisul steag secuiesc, "fabricat" si purtat de unguri.
In acest context, nu trebuie uitat faptul ca in majoritatea localitatilor din Covasna, Harghita si Mures au fost organizate ilegal referendumuri locale vizand obtinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Toate documentele referitoare la aceste referendumuri locale au fost depuse la organismele europene de la Bruxelles.
Presedintele Romaniei Traian Basescu, primii-ministrii (Boc, Ungureanu si Ponta), presedintii Senatului (Geoana, Filip si Antonescu) si Camerei Deputatilor (Anastase si Zgonea) au fost informati, de nenumarate ori, de catre Serviciul Roman de Informatii (S.R.I.) si Serviciul de Informatii Externe (S.I.E.) despre toate actiunile Ungariei vizand pregatirea Diktatului de la Bruxelles. De ce nu au actionat pentru dezbaterea lor in Parlament, pentru mediatizarea si contracarea lor? Nimeni nu-i intreaba si nici ei nu abordeaza aceasta tema foarte, foarte veche!
Avand in vedere pericolul iminent al Diktatului de la Bruxelles, pregatit diabolic de Ungaria, iredentismul maghiar si organizatiile ungurilor din Romania, este necesar ca Parlamentul, Presedintele si Guvernul tarii noastre sa hotarasca, de urgenta, urmatoarele:
1. Pana la intrarea Romaniei in spatiul Schengen, se suspenda aplicarea legii din Ungaria privind acordarea dublei cetatenii pentru cetatenii romani.
2. Suspendarea, pentru doi ani, a aplicarii legislatiei referitoare la restituirile in natura si verificarea legalitatii tuturor restituirilor facute in perioada post-decembrista pentru unguri, atat pentru persoanele fizice cat si persoanele juridice, mai ales bisericile unguresti si Statusul romano-catolic.
3. Respingerea in Camera Deputatilor a modificarilor si completarilor la Legea minelor, Legea nr.85/2003, pentru a stopa exproprierea romanilor de catre titularii unguri ai licentelor de exploatare a bogatiilor naturale ale Poporului Roman.
4. Convocarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (C.S.A.T.) pentru a decide modalitatile de stopare a actiunilor Ungariei vizand pregatirea argumentelor pentru Diktatul de la Bruxelles, din anul 2014.
5. Adresarea unui mesaj Parlamentului Romaniei de catre Presedintele tarii pe tema situatiei din Ardeal si a actiunilor extrem de periculoase ale Ungariei. Pana acum, Presedintele Basescu i-a sugerat premierului Ungariei, Viktor Orban, sa fie mai atent si sa actioneze mai usor cu pianul pe trepte.
6. Se amana cu doi ani discutarea si adoptarea legilor privind regionalizarea Romaniei si revizuirea Constitutiei. In fata pericolului unguresc, romanii au nevoie de unire si nu de dezbinare.
7. Interzicerea vanzarii pamantului romanesc la straini.
In fata uriasului pericol unguresc, pe langa unirea romanilor, indiferent de optiunile politice si judetele in care locuiesc sau tarile in care muncesc, se impune extinderea poruncii marelui patriot Radu Gyr: Ridica-te Gheorghe! Ridica-te Ioane! Ridica-te Vasile! Ridica-te Mihai! Scoala-te Traian! Scoala-te Victor!.
Nu exista nicaieri in lumea civilizata o tara care sa acorde atatea drepturi unei minoritati alogene cum acorda Romania minoritatii maghiare si, totusi nu vor fi multumiti niciodata, sacaindu-va perpetuu (ca un tantar in miezul noptii) cu aceeasi pretentie imbecila: autonomie.
- in anul 700 sunt mentionati in cronicile coreene ca fiind niste nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei si estul Chinei
- in 896, sapte triburi maghiare si trei triburi de turci khazari, fugarite din stepele Asiei de catre pecenegi, se stabilesc in Panonia (locuita atunci de slavi, valahi, avari, germanici), in total 225.000 de nomazi sub conducerea lui Arpad. Prima lor preocupare dupa stabilirea in Panonia a fost jaful (logic). Incursiunile lor sangeroase s-au desfasurat in toata Europa ajungand pana in Spania, pana cand Otto I cel Mare i-a umilit la Lechfeld in 955.
Totodata incepe si procesul de maghiarizare agresiva a populatiilor din jur: germanici, valahi, slavi, acest proces fiind de fapt esenta strategiei de supravietuire a acestui mic popor migrator asiatic in Europa. Personalitatile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar - sarb, parintii lui nu cunosteau limba maghiara), Kosuth Lajos - slovac, precum si majoritatea regilor Ungariei. In 1910 un istoric maghiar recunoaste ca doar 10% din unguri sunt urmasii celor sapte triburi maghiare stabilite in Europa in 896, restul fiind populatii maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi). De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre sa fie urmasul cetelor mongoloide venite in Europa in secolul IX?
Tupeul lor se manifesta si prin faptul ca ei considera ca fiind similara pretentia lor de autonomie teritoriala in Romania cu cea a catalanilor din Spania, ignorand cu buna stiinta marea diferenta: catalanii sunt bastinasi in Spania, pe cand maghiarii sunt alogeni asiatici in Romania. Trebuie sa subliniez imbecilitatea revizionistilor unguri. Cum pot sustine ca Transilvania a apartinut Ungariei 1000 de ani, cand regatul Ungariei a disparut din 1541 pana in 1867, perioada in care a fost pasalac sau provincie habsburgica, in timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Stefan cel Sfant (997 - 1038) pana in 1699 cand devine provincie austriaca (ca si Ungaria de altfel). Deci Transilvania si-a pierdut independenta in 1699 si a apartinut pana in 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 pana in 1867 nu a existat).
- In 1940, in urma Dictatului de la Viena, o parte a Transilvaniei este cedata (pentru prima data in istorie) Ungariei, pana in 1944, cand revine Romaniei.
Ce fac ungurii in Transilvania? Ce stiu mai bine: ucid valahi si evrei, considerati rase inferioare. Gena lor asiatica i-a ajutat pe unguri sa devina cei mai zelosi executanti ai teoriilor rasiale naziste, golind practic Transilvania de evrei. In perioada 1940 - 1944, timp in care Transilvania a apartinut Ungariei, populatia evreiasca de aici a scazut cu 90%, marea majoritate fiind trimisa de catre autoritatile maghiare catre lagarele de exterminare naziste. La fel s-au purtat si in Serbia odata cu invadarea alaturi de germani a Iugoslaviei in 1941.
Specialistii in lingvistica au atras atentia asupra unui fenomen ciudat. Desi fiecare limba europeana face parte dintr-o familie, fiind fie latina, slava sau germanica, limba maghiara nu se inrudeste cu nimic. Ungurii au fost un popor migrator...maghiarii originari care au venit in secolul 9-10 in Europa erau de origine turco-mongola (mici de statura, figuri mongoloide).
Larry Watts si-a lansat cartea, "Cei dintai vor fi cei din urma", la Universitatea Petru Maior din Targu Mures. EDITORIAL: Regionalizare dupa orientari maghiare si apoi federalizarea Romaniei sau apararea interesului national?
"Una dintre primele masuri adoptate la debutul Revolutiei romane din decembrie 1989 de catre presedintele ungar ad-interim Matyas Szuros a fost abrogarea unilaterala a Tratatului de Prietenie si Cooperare semnat in 1948 de catre Romania si Ungaria, cel care consfintea in mod oficial frontiera dintre cele doua state..." (Larry Watts despre masurile luate in mod unilateral de catre Ungaria la momentul de debut al Revolutiei din decembrie 1989 din Romania - pagina 621, "Cei dintai vor fi cei din urma. Romania la sfarsitul razboiului rece", Editura Rao)
"Urmatorii pe lista celor mai numerosi in cadrul comunitatii de analisti din serviciile de informatii specializati pe problemele Europei de Est si ale Balcanilor dupa americanii de origine poloneza erau americanii de origine maghiara (...) Este demn de notat faptul ca seful de operatiuni al Diviziei pentru Europa de Est / URSS a CIA din perioada Revolutiei din Romania era un imigrant ungur, la fel ca analistul CIA insarcinat cu problemele Romaniei. Merita observata experienta primului sef al Serviciului de Informatii Externe al Romaniei cand a incercat sa stabileasca o legatura cu serviciile de informatii din SUA (...) i-au fost inmanate 21 de carti de vizita ale interlocutorilor dintre care 11 erau analisti cu nume maghiare...". (Larry Watts despre prezenta maghiara in cadrul serviciilor de informatii americane la momentul 1989 si imediat dupa acest moment - p. 82, 91)
Asadar, Senatul Romaniei, nu Parlamentul de la Budapesta, a votat varianta UDMR, trecuta prin... aprobare tacita, presedintele de sedinta, domnul Melescanu, invocand ca "nu era indeplinit cvorumul de vot", "fara sa fi avut loc niciun fel de dezbatere, fara niciun fel de discutie in public", fiind, totusi, vorba "despre o chestiune de interes national, despre reimpartirea, pe regiuni, a Romaniei"! Or, in 1968, propunerea de revenire la judete a fost publicata in presa, spre dezbatere publica, nu pe tacute, nu pe furis, nu departe de parerile romanilor.
STEAGUL UNGURESC AL ARDEALULUI !

Pe tema extremismului nationalist ungar si despre doctrina ungarista au fost scrise numeroase carti, dar putin probabil sa fi fost citite, macar unele dintre ele, de catre cei care, dupa 22 decembrie 1989, s-au aflat in functiile de Presedinte al Romaniei, prim-ministru, ministri, Presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor, conducatori ai partidelor politice. Daca ar fi citit doar doua dintre cartile profesorului Raoul Sorban, respectiv Fantasma Imperiului Ungar si Casa Europei (aparuta in anul 1990) si Chestiunea maghiara (editata in anul 2008) sau cartea profesorului Petre Turlea cu titlulRomani si unguri, 1940-2011, ori cartea doctorului Gheorghe Ratiu intitulata Calvarul. Ardealul romanesc si extremismul nationalist maghiar, aparuta in anul 2012, ar fi inteles usor viclenia ungureasca si modalitatile extrem de diversficate, diabolice, de actiune ale Ungariei si activitatile nationaliste revansarde vizand dezmembrarea teritoriala a Romaniei si anexarea Ardealului, pentru refacerea Ungariei Mari. Aceiasi conducatori vremelnici ai Romaniei ar fi aflat adevarul despre pericolul unguresc daca ar fi citit numeroasele articole care au aparut in revista Romania Mare, in ziarulTricolorul si in presa romaneasca din judetele din Ardeal, mai ales din Covasna, Harghita si Mures.
Profesorul Raoul Sorban arata ca "Doctrina ungarismului este o realitate a telurilor ungare de-a lungul vremii... Fantasma Imperiului Ungar strabate si azi toate proiectele de lucru ale politicii ungare. Culorile politice pe care le-a schimbat statul ungar, intre timp, nu au modificat, in nici un fel, continutul ungarismului..."
Acum un an, in februarie 2012, academicianul Dinu C. Giurescu a declarat: "Am sentimentul ca sunt in 1940, in preajma prabusirii hotarelor noastre. E de spus numai ca fiecare om trebuie sa-si dea seama ca soarta lui personala, afara de beneficiarii regimului, depinde de ce se joaca acum. Se joaca integritatea teritoriala a Romaniei, se joaca stabilitatea ei, se joaca identitatea sentimentului ca esti roman, se joaca apararea tarii. Statul de azi nu mai apara Romania! Statul de astazi apara pe altcineva, dar nu obstea romaneasca! De aceea fiecare dintre noi, cu mijloacele pe care le are, trebuie sa spuna "NU", "NU" la ceea ce se pregateste in momentul de fata si sa revenim la traditiile noastre, sa revenim la puterea noastra dintotdeauna".
Avand certitudinea ca, prin Diktatul de la Bruxelles pregatit pentru anul 2014, Ungaria impreuna cu numeroasele organizatii ale minoritatii ungare din Romania va reusi sa obtina autonomia teritoriala a Ardealului, extemistii unguri isi dau, aproape zilnic, arama pe fata. Au facut-o si in trecut, profitand de lipsa de reactie si complicitatea autoritatilor de la Bucuresti. Sub pretextul asigurarii unei majoritati parlamentare si a stabilitatii politice, presedintii alogeni ai Romaniei, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu, impreuna cu conducatorii partidelor si aliantelor politice care s-au aflat la Putere in etapa post-decembrista, au permis aparitia, existenta si actiunile U.D.M.R. indreptate impotriva Poporului Roman si a integritatii teritoriale a Romaniei. In intervalul 1996-2012, organizatia neguvernamentala si antiromaneasca numita U.D.M.R. a fost cooptata la guvernarea Romaniei, fiind sustinuta in realizarea politicii pasilor marunti de catre majoritatea partidelor politice romanesti, cu exceptia Partidului Unitatii Nationale Romane (P.U.N.R.), a Partidului Romania Mare (P.R.M.) si a Partidului Socialist al Muncii (P.S.M.).
Intre stratagemele folosite de Ungaria si U.D.M.R. impotriva Poporului Roman si a Romaniei se numara, dupa anul 1989, cele privind asa-zisul tinut secuiesc si steag secuiesc. Actiunile Ungariei si ale extremistilor nationalisti unguri sunt bine pregatite si au ca obiectiv final anexarea Ardealului. Pe tema asa-zisului tinut secuiesc s-au derulat numeroase etape, dintre care este bine ca romanii sa-si aminteasca de urmatoarele:
- La 16 iunie 2004, la Oradea, s-a infiintat Consiliul de autonomie al maghiarilor din Bazinul Carpatic, cu scopul de a actiona in fata institutiilor Uniunii Europene si Organizatiei Natiunilor Unite (O.N.U.) pentru obtinerea autonomiei teritoriale numai pentru comunitatile de unguri din granitele fostei Ungarii Mari. Nu au curajul in Israel, S.U.A., Franta si Germania!
- La 15 martie 2006, la Odorheiul-Secuiesc, s-au adunat circa 20.000 de unguri care au cerut autonomia asa-zisului tinut secuiesc. Participantii au purtat drapele ale Ungariei, steaguri ale Ungariei Mari si ale asa-zisului tinut secuiesc, de unde au disparut secuii, prin maghiarizare.
- La taberele de vara de la Tusnad organizate de Ungaria si U.D.M.R., precum si la adunarile antiromanesti desfasurate in multe localitati din Ardeal, de 15 martie, s-a insistat asupra dreptului la autodeterminare a poporului unguresc care este invocat in baza Tratatului international privind drepturile politice si cetatenesti, adoptat de O.N.U. si intrat in vigoare din anul 1976. Acest Tratat prevede ca, in conformitate cu dreptul la autodeterminare, popoarele isi hotarasc in mod liber sistemul politic, isi asigura in mod liber dezvoltarea economica, sociala si culturala, dispunand liber de propriile bogatii naturale si propriile resurse energetice.
- La adunarea nationala a ungurilor, tinuta la Ditrau, in 18 iunie 2008, participantii au declarat dreptul la autodeterminare a celor 400 de secui, parte a etniei ungare, in asa-zisul tinut secuiesc. Participantii unguri au adoptat pricipiile autoguvernarii interne a asa-zisului tinut secuiesc (cu limba oficiala maghiara) si au cerut Guvernului de la Budapesta sa-si exercite rolul protector asupra ungurilor din Romania.
- In ianuarie 2011, cand Ungaria a preluat presedintia semestriala a Uniunii Europene, Guvernul de la Budapesta a amplasat in holul Consiliului Europei un covor de 200 de m2 cu harta Ungariei Mari, care include si Ardealul.
- In 1 iunie 2011, la Bruxelles, in "Casa regiunilor" din Ungaria a fost deschisa si activeaza o ambasada (reprezentanta) a asa-zisului tinut secuiesc, care pledeaza pentru obtinerea autonomiei teritoriale. Locul unde a fost amplasata reprezentanta asa-zisului tinut secuiesc arata ca acest teritoriu apartine Ungariei. Actiunea a fost organizata cu participarea europarlamentarilor unguri Ladislau Tokes, Sogor Csaba si Iuliu Winkler. Cu exceptia europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, europarlamentarii din Romania au minimalizat consecintele acestei noi actiuni provocatoare a Ungariei si extremistilor nationalisti maghiari.
Parlamentul, Presedintele si Guvernul Romaniei au fost, ca intotdeauna, "surprinsi" de actiunea Ungariei si, din nou, nu au reactionat cu fermitate.
Pe tema asa-zisului steag secuiesc, actiunile Ungariei si ale U.D.M.R. se inmultesc si se amplifica anual, trimestrial, lunar si saptamanal. In luna februarie a.c., Ungaria a declansat un "razboi al steagurilor", prin dispozitii date pentru arborarea asa-zisului steag secuiesc pe institutii publice din Romania si la Budapesta. Apoi, conducatorii Ungariei au dispus arborarea carpei respective pe toate primariile din tara vecina si neprietena. In ziua de 16 februarie a.c., cu ceremonial si in prezenta deputatilor unguri din Bazinul Carpatic, asa-zisul steag secuiesc a fost arborat pe cladirea Parlamentului Ungariei. Prin aceasta actiune, fara precedent in Uniunea Europeana, Parlamentul Ungariei a sfidat si umilit Parlamentul Romaniei si celelalte institutii ale Statului Roman.
Arborarea de catre presedintele Parlamentului Ungariei pe cladirea legislativului de la Budapesta a steagului unguresc al Ardealului a fost inteleasa de unguri astfel: "Va luam Istoria, Pamantul Stramosesc si Bogatiile pe care Bunul Dumnezeu le-a lasat in Ardeal, in Gradina Domnului. Romanii vor fi maghiarizati ca dupa Diktatul de la Viena". In vederea grabirii procesului de maghiarizare a romanilor din Ardeal, U.D.M.R. negociaza cu liderii U.S.L. pentru modificarea procentajului din Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale, in sensul diminuarii lui de la 20 la suta la 10 la suta, pentru obtinerea privilegiilor de catre minoritarii unguri.
La aceasta adevarata declaratie de razboi din partea Ungariei la adresa Romaniei au raspuns astfel primii patru din ierarhia de conducere a tarii noastre:
a) presedintele Basescu a primit lista si s-a dus la cumparaturi, in sfanta zi de duminica, la un mare magazin din Bucuresti;
b) presedintele Senatului, Crin Antonescu, considera ca nu este cazul ca Parlamentul Romaniei sa dezbata pe tema actiunilor antiromanesti ale Parlamentului Ungariei si nici nu trebuie adoptata vreo hotarare;
c) presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, abia dupa doua zile, ca a fost o reactie emotionala a Parlamentului de la Budapesta, la care nu trebuie raspuns; emotiometrul dansului nu era in priza;
d) premierul Victor Viorel Ponta s-a eschivat, fiindu-i teama de intrebarea: ce legatura are steagul unguresc al Ardealului cu Parlamentul de la Budapesta?
Faptul ca Parlamentul, Presedintele si Guvernul Romaniei, Academia Romana si partidele politice parlamentare nu se pronunta in privinta steagului unguresc al Ardealului inseamna complicitate la actiunile Ungariei, U.D.M.R. si extremismului revansard unguresc vizand dezmembrarea teritoriala a tarii noastre si anexarea Gradinii Domnului, Vatra Stramoseasca, la Ungaria Mare!
Se stie ca, adevaratul steag secuiesc (din secolele XII-XIII) este piesa de muzeu. Pe steagul respectiv apar trei simboluri heraldice preluate de la cel mai vechi popor din lume, de la geto-daci, respectiv: soarele, semiluna si lupul dacic. In anul 2011, in Romania s-au declarat secui, la recensamantul populatiei, sub 300 de persoane. Prin Legea nr.282/2007,Parlamentul Romaniei a stabilit ca in tara noastra nu exista minoritatea secuilor si nici limba secuiasca. Pe cale de consecinta, nu exista legal steag secuiesc si nici tinut secuiesc.
Adevarul este ca asa-zisul steag secuiesc este de facto un steag unguresc, "fabricat" de unguri, arborat si purtat de unguri. De fapt, este steagul unguresc al Ardealului! De aceea continua Ungaria si U.D.M.R. batalia pentru arborarea lui, mai ales pe institutiile publice din Ardeal. Acest steag acolo unde este arborat este un insemn al apartenentei, de facto, a acelui teritoriu la Ungaria. In anii precedenti, la 15 martie, cetatenii romani, mai ales cei din autoritatile Statului Roman, au fost umiliti prin arborarea si purtarea ilegala de catre etnicii unguri a multor steaguri unguresti ale Ardealului si ale Ungariei Mari, alaturi de drapelul Ungariei. Pentru 15 martie a.c., Ungaria si U.D.M.R., impreuna cu Partidul Civic Maghiar, Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, cu FIDESZ, cu Partidul "Jobbik", cu "Garda Maghiara" si Miscarea de Tineret a celor 64 de comitate, pregatesc mari manifestatii antiromanesti in numeroase localitati din Ardeal, la care vor fi purtate mii si mii de steaguri unguresti. Ele au fost distribuite gratuit, de catre Ungaria si U.D.M.R., in toate localitatile din Romania unde traiesc minoritari unguri. Pe surse, s-a aflat ca steagul unguresc al Ardealului (asa-zisul steag secuiesc) a fost donat de Ungaria in localitatile din Romania, unde exista minoritari unguri, astfel:10-50 bucati la nivel de sat; 50-300 de bucati pe comuna; 200-500 de bucati intr-un oras; 500-1.000 de bucati la un municipiu. Serviciul Roman de Informatii (S.R.I.) are date exacte pe localitati in privinta steagurilor unguresti ale Ardealului si i-a informat pe conducatorii Romaniei in privinta pregatirilor pe care le face Ungaria pentru a sarbatori pe pamantul romanesc, mai ales in Ardeal, zecile de mii de crime savarsite in timpul Revolutiei de la 1848-1849, precum si incendierea a 300 de sate romanesti cu tot cu biserici, precum si a numeroase manastiri ortodoxe.
Dupa Diktatul de la Viena din 30 august 1940, in Nord-Vestul Ardealului cedat Ungariei, autoritatile de ocupatie, cu sprijinul localnicilor unguri, i-au condamnat la inchisoare sau la deportari in lagarele de munca pe romanii la care au gasit drapelul romanesc, iar cei care aveau tricolorul romanesc pe costumul popular erau amendati si batjocoriti.Iredentistii maghiari au pretentia ca acum, in anul 2013, inaintea Diktatului pregatit la Bruxelles pentru 2014, Guvernul Ponta II si Parlamentul Romaniei trebuie sa actioneze ferm in legatura cu steagul unguresc al Ardealului si, printr-o ordonanta de urgenta, sa stabileasca urmatoarele:
1. Arborarea sau purtarea asa-zisului steag secuiesc, de fapt, a steagului unguresc al Ardealului sau a steagului Ungariei Mari este interzisa.
2. Incalcarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda de la 10.000-25.000 lei pentru organizatorii adunarilor sau manifestarilor publice. Pentru persoanele fizice amenda este de 1.000-2.500 lei. Steagurile se confisca.
Daca Guvernul Ponta II nu adopta o astfel de ordonanta inseamna ca este complice si faciliteaza actiunile Ungariei vizand anexarea Ardealului. In aceasta situatie romanii vor fi nevoiti sa iasa in strada si sa ceara demiterea celor care nu apara integritatea Romaniei si linistea romanilor din Ardeal.
Gheorghe Funar spunea, se stie ca, ungurilor le este frica de forta romanilor uniti si de lege. De ce le este frica nu vor scapa!
Cluj-Napoca, 21 februarie 2013
FANTASMA IMPERIULUI UNGAR SI CASA EUROPEI
Panorama celor patru ani de stapanire a Regatului Ungar asupra unor teritorii romanest de prin partile Transilvaniei contine nenumarate intamplari,puse la care de un intreg aparat opresor actionand sistematic si subminant,ce a starnit indignare ,mirare si groaza.
Cuprinsi de fanatica obsesie si pasiune pentru reinstalarea unui ipotetic ''drept istoric milenar''de a subjuga neamurile si de a statua,alaturi de nazisti si fascisti - si alianta ideologica cu acestia - o ''noua ordine'' in Europa,inchipuita pe ideea unei puteri politice absolute in spatiul ungarismului, cei care au servit sistemul s-au purtat asemenea unor nelegiuiti.Din acest motiv constiinta comuna nici n-a facut vreo deosebire intre ei si niste criminali de rand.
Cand cugetul cauta sa descoprere cauzele acestor ispravi,petrecut in urma cu cincizeci de ani si ramase ne sterse in memoria activa a unui intreg popor - rememorarea este obligata sa devina un act de cunostiinta ce desparte activul de pasiv,scotandu-le dintr-un stadiu hibrid,ca dintr-o imagine de oglinda aburita.Cand descifrez apoi contururi,forme,lumini si umbre,prin ele te intalnesti cu fostele tale ganduri,lucruri si istorii ce n-au incetat,totusi,sa mai pulseze,desi cu o intensitate atenuata,in spatiul unor triste meditatii,in care se afla implicate cele mai neasteptate resorturi ale fintei umane.
Poti oare sa eslusesti toate detaliile ca sa clarifici contururile adevarului ? Dar rostirea adevarului nu a fost - si nu este - adeseori grevata de numeroase retineri si restrictii ,desi - cum se spune - el serveste la imbunatatirea vieti, incercand sa inlature dependenta de forte necontrolate ale distrugeri. Sau,poate,ar fi totusi mai salutar ca trecutul sa fie uitat ori asezat pe al doilea plan fata de alte probleme ce s-au petrecut in cursul ultimelor decenii? Ar putea oare uitarea sa ne daruiasca o seninatate autentica ,de durata ?
Un prezent independent de trecutul sau,concentrat in actualitate,nu ne-ar inzestra cu o constiinta mai senina? Nu ne-ar oferi protectie impotriva unor amintiri traumatizante?
Dar acceptand o asemena protectie,uitarea nu ar echivala cu o agresiune brutala impotriva functiilor critice ale spiritului?
Cei care au trait pe pamantul ''Transilvaniei de Nord'',anii apocaliptici ai suprematiei si agresivitatii de tip ungarist si ai obsesiilor imperialiste ale Regatului Ungar,fara sa fi fost zdrobiti de mecanismele distrugerii,stiu crea bine - ca martori ai acelor ani - ca in fata raului care s-a infatisat cu intreaga violenta a agresiuni respective,viata si-a putut pastra propria sa infatisare numai sperand intr-o lume capabila de a nimici principiul dominatiei prin forta.Numai acestia mai stiu astazi ca a existat o puternica rezistenta antifascista,de o covarsitoare fecunditate,prin care Europa infectata de tubarea nazista,fascista si ungarista a reusit sa-si pastraze constiinta morala;o miscare care paruse uneori o activitate de utopica visare, alteori - ceea ce si era de fapt - o forta ce impulsiona gandire nu numai judecata clara ,ci si spre actiune,spre o faptuire investita cu garantia justetii actului - in acei ani poate singura infatisare autentica a umanismului.
Indata dupa zdrobirea armatelor germano-ungare pe fronturile din Transilvania,cand fiecare avea in evidenta sufletului imaginea unei rude ori a unui prieten asasinat,a unei cunostinte schingiuite,deportate ori gonit din caminul sau ,ungarismul a elaborat o noua strategie a imortalitatii politice.Datorita acestei strategii,romanii ,mai ales cei din Transilvania de Nord au rost instantaneu metamorfozati din victime ale Regatului Ungar , aflat sub domnia regentului Horthy,in proscrisii unei pretinse ''democratii''. Anii ce au urmat au adus suficinete dovezi despre cum a fost - si de catre cine - transformat adevarul in contrariul sau. Si nici macar nu era doar ultima palpaire a urii,dispretului si repulsiei. Justificarea ''ideo-logica'' nu putea fi oferita de o realitate ; ea a fost elaborata prin mistificatii pur verbale de catre cei ce aveau sa fie nevoiti sa-si recostumeze o buna parte a biografiei lor si sa procedeze la legarea despotica a ungarismului de argumentele comerciale ale salvarii prin falsificarea termenului de ''democratie'' . A fost o actiune care si-a cunoscut codul, a avut claritatea tacticii adoptate, a prevazut efectele la care aveau sa conduca procedeele aplicate in deplina cunostinta de cauza.
Pentru evolutia ulterioara a vietii noastrea aceasta actiune a fost de o foarte mare importanta, fiind ca cei ce au suspendat legile morale ale timpului si spatiului au continuat sa manuiasca cu luciditate o masinarie, dupa o schema care in loc sa produca eliberarea a inabusit, asemena unui cer gros,incarcat la maximum cu electricitate, metabolismele convietuirilor firesti cu poverile suspiciunilor si ale dereglarilor. S-a vazut atunci ca mimarea prieteniei nicidecum n-a insemnat prietenie. Viclenia si rautatea ,folosite fara masura , s-au rasfrant, asupra vieti cu o patima navalnica crescand mereu si mereu , ajungand sa distruga sute de mii de oameni, cel putin un sfert din numarul locuitorilor nemaghiari din zonele ocupate timp de patru ani de Regatul Ungar - romani,evrei,ruteni,sarbi -dezlantuind spaima , teama ,moarte, legand in memoria istoriei ungarismului de faptele sangeroase pe care le-a savarsit impotriva unor victime lipsite de aparare .
Ceea ce a determinat sistemul ungarist sa iroseasca atat de jalnic umanitatea fiintei umane unei natiuni - si cugetul ei - era convingerea ca in spatele fostei '' Ungarii istorice '' lumea se afla la discretia absoluta a unui imperiu dominator, orgolios si infumurat , a carei existenta si distins ar fi corespuns unei ''misiuni civilizatorii''. Ca urmare , natiunea dominatoare a statului, putina ca numar si de sovaialnica dar ambitioasa inzestrare culturalizata spre a-si amplifica propria existenta, a incercat sa supuna stapanirii sale politice,economice,militare si spirituale - si sa absoarba in sine - cat mai multe neamuri prin distrugerea identitati lor etnice. O asemena descumpanire a ratiuni, in care arbitrarea se opune fluxului normal al vietii,determinand o natiune sa-si poata inchipui ca dobandire fricii sale depinde de sfarmarea libertatii altor natiuni,isi are obarsia in instinctul strabun al cuceritorului care isi asigura fiinta cu bataia armelor si isi impune dominatia lezand destinele umane prin forta.
Psihologia cuceritorului, cu strabunele si funestele sale vanitati, s-a transmis apoi unora din urmasi - si copiilor copiilor acestora - facandu-i astfel partasi la nelegiuiri ce fusesera comise odinioara. Macar de ar fi fost o ultima palpaire a dusmaniei, dispretului si repulsiei ! Dar, dupa cate se pare , epilogul unor vetuste si intretinute traditii nu a fost inca consumat. Functiile complexului de superioritate au continuat sa reapara intr-un nou jargon,in tipare ''ideologice'' adaptate la conjuncturi contemporane, vizand reiterativ si sfidator, cu o regie experta,actualizarea revendicarilor ''istorice''.
Nu as fi vrut sa-mi amintesc de acele injosiri si descumpaniri ce devenisera vizibile atunci cand faptele oficializatilor maghiari din anii ocupatiei ar fi trebui sa ajunga pe masa de disectie a criticii. Dar s-a icercat - si s-a reusit - atunci,in toamna anului 1944,declansarea unui proces menit sa mentina in romania un edificiu politic compromis si sa salveze potentialul de vigoare a antiromanismului si antievreismului in liniile sale directoare. armele erau vechi. S-au mai comis cu ele fapte sangeroase ! Erau arme statornice administrate uneori ca pauze, cu intervale expectative si la diverse intensitati, in numele si cu pretextul, de catre o mentalitate dresata pentru atac si ofensiva, careia nu-i era straina nici ideea de a aplica teroarea .
Pentru inducerea in eroare , mai ales a comandamentelor militare romano-sovietice,care luptau pe fronturile Transilvaniei,in mod intentionat un grup, compus din resturile politicienilor maghiari, s-a precipitat, cu sprijinul unei pretinse ''stangi'', sa falsifice lucrurile : o tactica detestabila facea intentionat confuzie intre aparenta su substraturile ei,intre problemele abordate si maniera de a le aborda si de a le trata.Repertoriul politic si de procedee a fost elaborat intr-un laborator central, cu sediul la Cluj, de unde au pornit initiative, comenzi,mesaje si - mai ales - sperante vane. Actiunea aceasta , o incercare de subminare a unitatii tarii si natiunii noastre, crease momente de jubilare, de victorie.
Toti aceia dintre noi care au trait cosmarele anilor de razboi si de injosire ale unor neamuri, inteleg lesne cate leziuni s-au produs atunci. Au fost distruse caminele ,libertatea,independenta,respectul fata de fiinta umana,linistea ; s-au incercat distrugerea limbii,a vieti spirituale,a gandirii,ca si a culturii. La acest sabat infernal, organizat sub simbolul Coroanei Sfantului Rege stefan al Ungariei au participat nu numai profesionistii institutionalizati si distrugerii si teroarei, ci si voluntari provenind din toate straturile societatii.Dar, in acelasi timp, toti cei care au trait ei insisi cu disperare acei ani de apocalips, ca victine , nu puteau sa nu spere la forta unei forte providentiale,apta sa dezlege incalcirea lucrurilor, care trebuia sa intoarca omenirea la viata normala, la cugetul clar, ca si la restabilirea unui echilibru pe calea infratirii si unitatii dintre oameni.O asemenea speranta era ,poate , singura punte de legatura cu viitorul. Fiindca prezentul acestei perioade demonstreaza necesitatea inevitabila si imperioasa de a curma foate formele agresiunilor, de a destepta - si organiza - sentimentul solidaritatii dintre oameni,de a-i face constienti ca ceea ce se petrece pe intinderile Europei sub patronajul celui de-al III -lea Reich, nu este altceva decat o marsava crima impotriva omenirii insasi.Or, inlaturarea incalcarii legilor fundamentale,care pot asigura armonia dintre oamnei, nu se leaga de o cauza - nici nu se reduce la o actiune - locala ori nationala, ea fiind un act de constiinta si de solidaritate colectiva, menit sa reaseze orientarea ideologica a intregii lumi. Un asemenea act nu se poate baza decat pe cunoastere si intelegerea faptelor si a semnificatiilor acestora.
Dupa cum s-a vazut , cele petrecute in ani razboiului incheiat in 1945 s-au aratat a fi fost al;tceva decat niste conflicte determinate de motivele teritoriale ori nationale. Criza morala care le-a declansat, amenintand intregul unives uman, a persistatinsa, sub diverse aspecte, continuandu-se de-a lungul anilor,adeseori sub forme disimulate.Toti ce ce i-au urmat -- ii mai urmeaza -- calea s-au incalcit in confuzia valtorilor intr-o viata fara egal si fara opreliste de ordin moral.
Insemnarile despre obsesiile imperiale.despremaghiaromania in doctrina ungarismului incearca, prin urmare , sa arate unele aspecte ale acelui empirism ideologic care trebuie neaparat contestat nu numai ca ceva ce a existat, dar si ca un fenomen transferabil in starile de lucruri ulterioare - in scopul inlaturarii inegalitatii ,brutalitatii si asupririi de orice fel.
'' MAGHIAROMANIA''
IN DOCTRINA UNGARISMULUI
Existand o foarte clara deosebire intre fenomenul pe care il exprima in marile grupuri simultane ori succesive ale curentelor nationalist-sovine si de extrema dreapta ''maghiaromania'' ca si notiune de ungarism --- pe care am folosit-o in paginile anterioare -- se impun un continut specific.
Societatea ungara, ca orice societate de altfel, a suferit multiple influente.Cateva dintre ele aveau caracteristici dominatoare, care ii confereau un profil particular.
Unul din telurile nu numai marturisite, dar si intrate intr-o riguroasa practica,prezente in raporturile sociale,in structura sistemelor educationale , in elaborarea proiectelor de viitor,activ in toate formele vietii colective si private -- ca rezultat si ca dinamica a unui ideal -- a fost si asimilarea -- ori anihilarea -- ''nationalitatilor'' din cuprinsul fostei Ungarii, o tara multinationala, poliglota si care ,de-a lungul unor secole ,cei de nationalitate ungara erau in minoritate. Asimilarea a avut un aspect codificat, extins in cultura , politica,credinte religioase etc.
Normele acestui proces,care si-a elaborat ideologia mai insistent in secolele XIX si XX s-au concretizat intr-un program impus ansamblului societati de catre un grup dominant. Ea a corespuns -- si va corespunde inca pana la omogenizarea nationala a tuturor minoritatilor din Ungaria -- unei ambitii nu odata marturisita si fara incetare combatuta de nationalitati. Exceptii de la regula ungarismului au fost si continua sa fie, mai ales in randurile intelectualilor,artistilor ,scriitorilor,savantilor, deci a unor categorii sociale ai caror membri nu sunt simpli ''reproducatori de traditii'', ci creatori luminati,exponenti ai unor transformari in directia progresului (Bela Bartok, Endre Ady, Jozsef Attila, Aurel Bernath Albert Szentgyorgyi s.a.).
Ideologia deznationalizarii.a asimilarii, ori a anihilarii fortate si rapide, alaturi de ideea ''natiunii politice'' (despre care vom avea prilejul de a vorbi cu alta ocazie) a devenit nu numai un argument de lupta al dominatiei ci si insasi expresia sa. Aceasta ideologia a patruns , prin repetate si indelungate manipulari,in aspiratiile cvasicolective ale societati ungare
Prinsi in istoria societatii lor institutionalizate, indivizi au putut fi implicati adeseori intr-o miscare, fara a fi constienti de nedreptatea cauzei la care au aderat prin practica ori prin convingere ca fericirea lor personala se va realiza doar in legatura cu infaptuirea telului urmarit de ideologia nationalista-sovina, voluntara si dominanta. In acest al doilea caz, indivizii isi vor potrivi actele si aspiratiile cu deciziile sistemului de care sunt legati, participand -- uneori activ,alteori pasiv -- la politica oficiala ori oficializata (in ambele cazuri insa ei isi asuma responsabilitati in ansamblul vietii sociale dobandind identitate prin mediul pe care il sustin).

De-a lungul celor patru ani de ocupatie ungara (1940-1944), in transilvania de Nord am fost martorii unui fenomen imprevizibil : prinsi in reteaua structurilor Regatului Ungar, si ale institutiilor sale, numerosi oameni si-au pierdut luciditatea, ca, pana la urma , sa-si lege aspiratiile de sistemul de relatii nationaliste-sovine,reprezentate de statul insusi. Nu putini ~~oameni de extrema stanga'' adica comunisti, s-au conformat programului oficial al ''societati ungare'', unii dintre ei dand glas acelei convingeri ca ''maghiarimea poarta in sine un mesaj ereditar'', acel anume '' de a avea un rol determinat si conducator in bazinul carpato-dunarean''.aderand la un asemena program, ori nereactionand in potriva lui, multi s-au lepadat de constiinta propriilor aspiratii de odinioara.
Pentru binele romanilor si a tuturor oamenilor pasnici ce traiesc in aceasta frumoasa si blanda tara va propun sa NU sustineti regionalizarea Romaniei ! NU votati noua varianta a Constitutiei ! Sunt pasi clari spre disparitia Statului Romania si a poporului roman!
Redau un interviu cu istoricul Prof. univ. dr. Petre Turlea - un interviu prea bun, important si relevant pentru situatia Romaniei in prezent, ca sa nu il promovez si eu.
Cititi urmatorul material pentru a vedea adevarul despre intentiile conducatorilor unguri de a rupe Transilvania de Romania, despre istoria pe scurt a pretentiilor maghiarilor in Romania, despre relatia Victor Ponta - UDMR, despre urmarile regionalizarii (impartirii teritoriale) a Romaniei, despre federalizare si disparitia statului suveran Romania, despre colonia Romania si cum este praduita tara noastra de marile puteri :
Istoricul Petre Turlea: "Kosovo va fi un precedent pentru Transilvania!" (sursaAICI)
- De unde atata graba in povestea cu regionalizarea? De unde atata siguranta si nicio umbra de indoiala?
- Treaba este fortata dupa cate stiu eu pentru ca exista o intelegere intre guvernul Ponta si UDMR. In orice conditii s-ar face regionalizarea - stiti ca se discuta; 8-10-20 de regiuni - ea inseamna inceputul disolutiei statului national-unitar roman. Deci, dupa regionalizare sunt posibile o sumedenie de lucruri, se poate face mult mai usor federalizarea. Dupa federalizare se poate realiza foarte usor o secesiune a unei regiuni, deci chestia cu autonomia ramane undeva in urma, pentru ca telul UDMR va fi realizat altfel. Detalii in continuare:
- Pe ce va bazati cand vorbiti despre pactul Ponta-UDMR?
- E vorba despre niste precedente destul de clare. Domnul Ponta si USL au castigat alegerile in toamna trecuta fara drept de apel -70%. V-aduceti aminte desigur ca UDMR a fost solicitat la guvernare desi n-avea absolut niciun sens. In plus, stiti foarte bine reactia populatiei romanesti. USL ca purtator de cuvant al majoritatii populatiei a luptat impotriva domnului Basescu si a tuturor aliatilor sai. Cel mai fidel dintre aliati i-a fost UDMR-ul. Sa iesi exact in seara respectiva si sa-i chemi la guvernare, inseamna ca incalci ceea ce le-ai promis alegatorilor. Eu am impresia ca in perspectiva PSD-ul si domnul Ponta urmaresc izolarea PNL si formarea unei alte majoritati parlamentare. Singura solutie pentru o alta majoritate parlamentara este UDMR.
Si-apoi vedeti in spatele grabei acesteia pentru regionalizare o multime de lucruri dubioase. Printre altele, am aflat saptamana trecuta la Targu-Mures ca se urmareste scaderea pragului de la referendum de la 50 la 30% si iata ca s-a si intamplat. Regionalizarea va putea fi aprobata doar cu un sfert dintre voturile electoratului roman contra a 75%. Asta inseamna democratie in ochii domnului prim-ministru. Si evident - sunt sigur de asta - vor intra in joc si manevrele oculte ale celor mai versati in acest domeniu din PSD care sunt domnii Hrebenciuc si Cosmanca. V-aduceti aminte in 2003 cand a mai fost o modificare de Constitutie? Atunci s-a inventat un lucru nemaiauzit in istoria electorala romaneasca; votul in doua zile. Reactia populatiei a fost una "nepotrivita" pentru ei si chiar si-a doua zi la ora 18 nu se atinsese pragul de prezenta. In decurs de doua ore Hrebenciuc si cu SRI, evident, au facut ca proiectul acela care avantaja evident in multe domenii UDMR-ul sa treaca. La fel se va-ntampla si-acum, dar lucrul cel mai grav este scaderea pragului la 30%. Apoi, dupa ce-a avut loc aceasta conferinta de la Targu-Mures privind regionalizarea, exact a doua zi, domnul Ponta s-a dus slugarnic la Congresul UDMR zambind in stanga si-n dreapta. Eu sunt convins ca exista deja o intelegere.
Acum vreo zece zile, reprezentantii UDMR au iesit si-au spus cu fermitate si cu incruntarea de rigoare ca ei sunt impotriva oricarei forme de regionalizare, insa in spatele acestui comportament sta o intelegere, pentru ca daca ar fi spus ca sunt pro-regionalizare, suspiciunea romanilor, mai ales a celor din Transilvania i-ar fi facut pe acestia sa voteze impotriva regionalizarii. Asa, prin faptul ca UDMR este impotriva, poate ca unii dintre electorii romani vor vota propunerile acestea bezmetice ale guvernului. (Nota Ce-i cu noi?: ce spuneti de aceasta tactica? Tare!)
- Avem situatii comparabile in istorie?
- Intotdeauna cand s-a lucrat la reimpartirea administrativa peste capul judetelor- acestea fiind forma de organizare clasica a romanilor, de tip roman - minoritatea maghiara a avut de castigat. In 1938 in timpul dictaturii carliste s-au format 10 tinuturi. Ca sa-i multumeasca, in contextul acesta al formarii tinuturilor, regele si ministrul de interne de atunci, Armand Calinescu, au acceptat un lucru nemaiintalnit pana atunci in relatiile dintre stat si minoritati; ideea drepturilor colective pentru minoritatea maghiara. Era un pas, toate ziarele maghiare din Transilvania exultau. Conducerea Romaniei de atunci credea ca astfel ungurii vor deveni sustinatori cinstiti ai statului roman. S-a dovedit ca in scurt timp, la Dictatul de la Viena, toti s-au pronuntat impotriva statului roman si n-au cerut doar partea de nord ci si restul Transilvaniei. Ati vazut apoi si comportamentul extraordinar de brutal impotriva romanilor in timpul ocupatiei, dar si impotriva evreilor. Deci ei nu sunt multumiti niciodata, orice le-ai da. In 1952, in alt regim de dictatura, s-au format din nou regiunile. Una dintre ele era Regiunea Autonoma Maghiara. Ordinul de formare a regiunii a venit de la Moscova si conducerea romaneasca l-a acceptat. Eh, s-a crezut ca acceptand formarea regiunii, ungurii vor fi multumiti si va fi o mare veselie in tara.
Dar eu am gasit la arhiva Camerei Deputatilor doua dosare masive din 1952 cu procesele verbale din timpul adunarilor din vara aceea in toate localitatile majoritar maghiare din Transilvania. Gheorghiu Dej a pus sa se faca aceste intruniri pentru a testa fidelitatea ungurilor, el sperand ca o sa culeaga doar laude. Intr-adevar, din procesele verbale rezulta ca erau multumiti pentru moment, dar iata ce cereau in continuare la unison; - o republica secuiasca, apoi un guvern separat maghiar, o armata maghiara, un coridor de unire cu Ungaria, moneda proprie, drapel propriu, justitie si administratie doar in limba maghiara.
Asa-i si-acu' dupa 1989. Vazand ca nu pot printr-o lovitura de tip Targu-Mures sa rupa Transilvania, au trecut la politica pasilor marunti, iar guvernele de la Bucuresti in prostia lor au spus; "las' sa le dam asta ca vor fi multumiti". Dar niciodata n-au fost multumiti. Telul lor final este ruperea Transilvaniei. In realitate nu sunt suparati de statutul lor in Romania, desi spun asta, ei sunt suparati pentru faptul ca se afla in Romania si singura solutie pentru a le fi bine este disolutia statului. Si revenim la regionalizare; se face regionalizarea si ce se spune? Ministrii astia mari sustin cu tarie ca regiunile nu vor avea niciodata dreptul la relatii diplomatice proprii si nici armata. Dar, dupa ce se vor infiinta regiunile, va fi fiecare condusa de cate-un baron din asta regional. Fie prin mituire, fie prin santaj asa cum se practica la romani acestia vor fi adusi sa ceara si dreptul de a avea relatii diplomatice cu alte state pe motiv ca relanseaza economia... motive se gasesc usor, frazeologii la fel. Atunci vom avea mai multe state-n stat si o federalizare din care se pot rupe bucati.
Sa va spun ceva ce parea ca nu se stia: Ministerul de Externe stie cu siguranta, dar cel care conduce azi Ministerul de Externe este o nulitate. O tara slaba ca a nostra din punct de vedere militar si economic trebuie sa se mentina daca are un Minister de Externe valabil. Singurul diplomat veritabil este domnul Bogdan Aurescu, dar pentru ca el n-are apartenenta politica, n-a ajuns si nici nu va ajunge vreodata ministru. In anumite sfere superioare de la Bruxelles, sub influenta deosebit de puternica a lobby-ului maghiar se merge pe ideea de a se sugera - si o sugestie de la Bruxelles e obligatie - Romaniei sa se incadreze si ea in mersul actual international, adica recunoasterea statului Kosovo, dar recunoasterea statului Kosovo care s-a format prin secesiunea dintr-un stat national unitar va fi folosita ulterior ca precedent istoric. Si iata cum ajungem inapoi in Romania. In 1999 cand a fost razboiul din Kosovo, un frate al domnului Tokes care traieste in Targu-Mures a spus clar intr-o conferinta publica; " Cazul Kosovo va fi un precedent pentru Transilvania!". In fata acestor presiuni, cu siguranta vom recunoaste pana la urma provincia Kosovo ca stat, se va realiza un precedent, iar pe fundalul regionalizarii si disolutiei puterii statului roman se va face si secesiunea. Ideea statului national unitar dupa regionalizare poate sa ramana ea in Constitutie , dar nu va fi decat o formula fara acoperire in practica.
Iata ca foarte multe lucruri se leaga si revin la ceea ce-am spus la Conferinta de la Targu-Mures: Le cer tuturor romanilor sa voteze impotriva regionalizarii si acestui proiect de Constitutie care face posibila regionalizarea.
- In cazul unui asemenea vot nu i se va da apa la moara presedintelui care va creste precum Fat-Frumos in sondaje?
Eu nu cred... Domnul Basescu este iesit din istorie, sau va intra in istorie ca un personalitate cu totul negativa a secolului 21 indiferent de ceea ce va face de-aici incolo si trebuie sa ne aducem aminte ca el a pregatit foarte multe lucruri care au contribuit la situatia de fapt din Romania. Cum de-a fost ales domnul Tokes europarlamentar daca nu cu serviciile secrete ale domnului presedinte? In judetul Vaslui sunt 40 de unguri si l-au votat pe Tokes 8000 de oameni. Si-asa a ajuns el mare demnitar al Parlamentului European cu un cuvant greu de spus acolo, datorita acestui domn Basescu care ar face orice ca sa poata sta la butoane in continuare si dupa cum vedeti ii iese, pentru ca actualul prim-ministru este un om slab si de o lasitate extraordinara. Se tine cu dintii de scaun si ar face si el orice pentru a se mentine acolo, inclusiv toate aceste conventii secrete cu domnul Basescu.
- Vor exista cu siguranta voci care va vor taxa drept un nationalist prafuit si ca regionalizarea e foarte buna din punct de vedere economic...
Cum e foarte buna economic domnule? In relatia noastra cu Uniunea Europeana cine a avut de castigat pana acum? Sau a avut Romania ceva de castigat pana acum? Si banii acestia despre care se spune ca vin de la UE...Romania da ea niste bani si primeste mai putin decat da. S-au pus atat de multe conditii pentru banii pe care-ar trebui sa- primim incat sa nu poata fi indeplinite. Noi finantam, in ultima instanta, Uniunea Europeana. Si pentru a intra in aceasta Uniune vestita am dat tot: finantele, bogatiile subsolului, totul, totul, totul... Si-acum suntem tratati exact ca o colonie. Va amintiti in 2012 cum au venit pe rand - era pelerinaj! - diversi fruntasi europeni si un bezmetic de american, care-au batut cu pumnul in masa ca sapte milioane si jumatate de romani nu au dreptul sa voteze impotriva domnului Basescu si ca acesta trebuie sa ramana? Si guvernantii de la noi, alianta aceasta care a pregatit extrem de prost referendumul a lasat capul in jos frumos si astazi am ajuns la statutul de colonie americana. S-a protestat vehement impotriva unor masuri luate de PDL privind aurul, gazele de sist si altele. Si actualul guvern care atunci protesta da tot ! Dar acum le da el nu le dau altii.
Eu fiind istoric contemporan fac comparatie si constat ca se aseamana situatia extraordinar de mult cu relatiile romano-sovietice de dupa 1945 cand exista subordonare deplina prin SOVROM-uri, o jefuire sistematica a bogatiilor tarii, la fel cum se intampla si astazi dar de catre occidentalii care vin cu statutul de democrati. In domeniul militar erau chiar trupe sovietice aici, si-acum sunt trupe americane aici, care culmea, cand fac chiar crime pe teritoriul nostru n-avem voie sa-i judecam. Pai nu suntem colonie? Dar e o deosebire mare; dupa 1945 eram subordonati unui stat dictatorial comunist, bolsevic, acum suntem subordonati unor state care se pretind democratice, dar democratia functioneaza doar pentru ele si nu pentru statele acestea mici subordonate complet. Ba isi mai si bat joc de noi vanzandu-ne la pret de top tot soiul de produse scoase din uz, vezi avioane -sicrie zburatoare si fregate de la fier vechi. In plus suntem tratati de la o inaltime astrala de catre baronii astia occidentali iar raspunsul romanesc este de-a dreptul in genunchi. Nu am deloc o simpatie deosebita pentru politica cu totul urata fata de Romania a multora dintre dintre conducatorii maghiari, dar e de admirat faptul ca majoritatea liderilor de la Budapesta isi tin coloana dreapta in fata Occidentului si Occidentul vazand acest lucru trateaza Ungaria cu respect, pe cand noi suntem tratati cu dispret suveran si mai suntem si jefuiti.
"DacoRomania va renaste prin adevar, dreptate, munca si credinta!"
Doamne, ajuta!

Ioan Danila - Bucuresti
12 August 2013

Alte stiri

adauga si tu
Pagina in care spui si gasesti totul despre GarceniPagina in care spui si gasesti totul despre Garceni

Cel mai mare site de stiri din Romania, Ziare.com, a lansat o platforma dedicata exclusiv... citeste mai mult

DICTATUL DE LA BRUXELLESDICTATUL DE LA BRUXELLES

DICTATUL DE LA BRUXELLES La 10 februarie 1947, delegatia Guvernului roman semneaza, la Paris,... citeste mai mult

REGIONALIZAREAREGIONALIZAREA

Ocupati cu problemele zilnice, cu scaderea alarmanta a nivelului de trai, cu tema zilei de maine,... citeste mai mult

LA 1 IUNIE SA IMPLINIT 67 DE ANI DE LA ASASINAREA MARESALULUI ION ANTONESCULA 1 IUNIE SA IMPLINIT 67 DE ANI DE LA ASASINAREA MARESALULUI ION ANTONESCU

Ioan Danila Membru al Academiei DacoRomane ASASINAREA MARESALULUI ION ANTONESCU Procesului"... citeste mai mult

toate stirile
GarceniIntra acum!

Anunturi

adauga si tu
Adauga anunt!

Poze din Garceni

Trimite pe mail acum!
Nu exista comentarii postate de utilizatori.